R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

De uitvaart is op vrijdag 3 april om 10.30 uur in de H. Jacobuskerk in Cabauw,
    waarna de begrafenis (bijzetting) plaatsvindt op het parochiekerkhof bij de kerk

• Corona KerkKaarsen

• H. Jacobus Kerk in Cabauw

• Kerktoren H. Jacobus in Cabauw

• Preekstoel van H. Jacbus Kerk in Cabauw

• Glas-in-lood in H. Jacobuskerk in Cabauw

• Doopvont van H. Jacobuskerk in Cabauw
    (foto: René Overbeek)
Vanwege alle Corona-maatregelen zullen de fysieke bijeenkomsten van "40 stiltemomenten op weg naar Pasen" niet meer doorgaan. Er wordt hard gewerkt aan een online alternatief, wat deze week al in gang is gezet. Op maandag en vrijdag is er een ingesproken meditatie te beluisteren op de website van de protestantse gemeente IJsselstein. Op woensdag staat er uiterlijk 's avonds een meditatie op de kerkomroep van PKN Gemeente De Rank. Wij hopen dat dit voor veel mensen een goed alternatief zal zijn. In het rooster staan alleen de dageliujkse lezingen genoemd.

40 stiltemomenten 2020Ik had een droom, schreef hem op en deelde hem met jullie. Dit is de droom:
Wat als we in de vastentijd, van Aswoensdag (26 februari 2020) tot en met de woensdag in de Stille Week (8 april 2020), elke dag ergens een stiltemoment houden waar mensen tot rust kunnen komen en samen met anderen in stilte kunnen luisteren naar een Bijbeltekst? Zou dat iets zijn? Zouden daar mensen naartoe komen? Nu is het zover. Het project gaat starten!

Onze geloofsgemeenschap maakt deel uit van de parochie de H. Drie-eenheid waaronder ook de gemeenschappen vallen van Benschop, Harmelen, Montfoort-Linschoten, Nieuwegein en IJsselstein.

Op deze site vindt u informatie over wat er gebeurt binnen onze geloofsgemeenschap.
Deze gegevens worden voortdurend bijgewerkt. Helemaal boven in de pagina kunt u ook klikken op de sites van de andere gemeenschappen binnen de parochie van de H. Drie-eenheid. Als u op het logo van de parochie klikt komt u op de site van de parochie waar u informatie op parochieniveau kunt vinden.

Als u nieuws heeft, ons iets wilt laten weten of als u een onjuistheid gezien heeft op de site dan horen we dat graag. Ook suggesties voor de site van onze gemeenschap zijn welkom. U kunt daarvoor contact opnemen met Gerard Wiltenburg of het secretariaat

Een bloeiende en gastvrije geloofsgemeenschap in Cabauw-Lopik-Polsbroek.

Waar zijn we als geloofsgemeenschap sterk in?

vlag

Na een pastorloostijdperk, had men veel vertrouwen in onze Geloofsgemeenschap, want in 1989 werd ons gevraagd of wij de Vietnamese priesters Linh en Thong wilden begeleiden in hun eerste parochie. In 1993 werd pastor Linh al benoemd in een groot samenwerkingsverband, want het ging prima. Voor ons brak weer een pastorloostijdperk aan, waarbij een groot beroep gedaan werd op onze lectoren, die regelmatig gehele vieringen verzorgden. Weer werd ons in 1996 gevraagd om pastor Roderick Vonhogen te begeleiden als jong gewijde priester in zijn eerste parochie.

Wij durven in alle bescheidenheid te zeggen, dat wij goed kunnen samenwerken en wij een gemotiveerde Geloofsgemeenschap zijn.