R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

Heel voorzichtig maken we stapjes die onze maatschappij zal ontsluiten uit de lockdown. Op de laatste persconferentie van de premier werd aangekondigd dat er plannen mogen worden gemaakt voor bijeenkomsten van groepen. Daaronder vallen ook de kerken.

Deze week zijn door de Nederlandse Bisschoppen zeer gedetailleerde richtlijnen gegeven (zie de officiƫle website van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland). Vanuit het parochiebestuur is aan ons als geloofsgemeenschap gevraagd om dat uit te werken in een lokaal plan van aanpak. Zodra er een goedgekeurd plan is zullen wij dat publiceren op onze website. De uitwerking wordt lokaal maatwerk. De inrichting moet worden aangepast zodat we op afstand zitten. We mogen voorlopig nog niet samen zingen. Er komt toegang via een reserveringsysteem. Ook moeten de nodige hygiƫne maatregelen genomen worden.

Het aantal mensen dat in de kerk mag samenkomen blijft vanaf 1 juni 2020 nog beperkt tot 30 personen. Vanaf 1 juli mogen er 100 mensen in de kerk zijn en dat biedt dat wat meer perspectief op deelname aan de liturgievieringen.

De Kerkcommissie