R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

Gemengd Koor Cabauw

Op 16 februari was het dan eindelijk zover: Het Gemengde Koor onder leiding van Hendrik Vonk zou de Misa Criolla ten gehore brengen in het voorprogramma van El Shaddai, die de Messiah de Musical zou gaan opvoeren. In de laatste dagen voor die bewuste dag was het spannend, de kaartverkoop ging in een zeer rap tempo omhoog en uiteindelijk moesten we snel op social media meedelen dat wij uitverkocht waren.

Om 10.00 arriveerden de mensen van het licht en geluid. De truss, het beamerscherm, de lampen, microfoons, podium... alles werd met zorgvuldigheid opgebouwd. De catering was weer in goede handen van Margo. Hoeveel kopjes koffie zou zij gezet hebben op deze dag?? Ondanks dat we een grote kerk hebben, moesten we vanaf 18.30 uur toch plannen om beide koren (totaal 120 koorleden) de gelegenheid te kunnen geven om zich te kunnen voorbereiden:

Groep 1 ging stemoefeningen doen in de Sacrestie, daana naar de kerk voor het inzingen....

Groep 2 ging de choreografie buiten instuderen, inzingen in de kerk, daarna koffie in de Pastorie....

En dan hadden we nog 2 groepen: 2x combo die zich boven moesten verkleden... Tot 20.00 uur was het een soort roulette.

Meer dan 600 mensen die deze unieke concerten wilden meemaken en beluisteren. Geweldig dat wij voor zo’n groot publiek mochten zingen. Om 19.00 uur stonden de gasten al buiten de deur te wachten: een lange rij tot aan de Nic. van Catsweg toe. Het maakte grote indruk.

Misa Criolla: De Misa Criolla, dit prachtige stuk heeft het Gemengde koor vorig jaar ook in Kaatsheuvel gezongen. De Misa Criolla is het bekendste werk van de Argentijnse componist Ariel Ramírez en werd gecomponeerd in 1964. Drama, vrolijke dans en melancholische muziek klonk door de H. Jacobuskerk. Een staande ovatie na afloop, een enthousiast publiek, het was geweldig.

Na de pauze zong El Shaddai, Messiah de Musical. Deze musical vertelde het leven van Jezus in twaalf delen; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart. Gospelkoor El Shaddai gaat deze prachtige musical 12x in Nederland vertolken, waarvan de Try Out dus op 16 februari 2019 in Cabauw op grootse wijze heeft plaats gevonden. Ook hierna volgde een staande ovatie, de reacties waren overweldigend.

We kijken terug op een zeer geslaagde avond waarbij we ALLE vrijwilligers ontzettend willen bedanken voor hun inzet. Er gaan al geruchten dat het Gemengde koor graag nog eens een concert wil geven.
 

© 3eenheidparochie 2012 - 2019          --- AVG-verklaringen --- ↑ Top