R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

2KorenCabauw1
Op zaterdag 16 februari 2019 vindt er een uniek project plaats in de H. Jacobuskerk.

U kunt dan gaan luisteren en genieten van 2 concerten en 2 koren.
Aanvang: 20.00 uur.
Zaal open: 19.30 uur.

2KorenCabauw2
Programma voor de pauze
:

Voor de pauze zingt het Gemengde Koor uit Cabauw de Misa Criolla met als dirigent Hendrik Vonk. Dit prachtige stuk heeft het koor met succes, vorig jaar ook in Kaatsheuvel gezongen.

De Misa Criolla (uitspraak Miesa Criozja), het bekendste werk van de Argentijnse componist Ariel Ramírez, werd gecomponeerd in 1964. Dramatische ritmes uit het noordelijke Andesgebergte vormen de basis van het Kyrie. Het populaire Gloria daarna bestaat grotendeels uit een vrolijke 'carnavalito', in het midden opeens afgewisseld door een langzaam ritme. Het Credo is een onweerstaanbare 'chacarera', de belangrijkste feestdans in Argentinië. In het Sanctus is een subtielere variant op de carnavalito te horen. De mis eindigt met een melancholiek ritme van de Argentijnse pampa's.

2KorenCabauw3
Programma na de pauze
: Na de pauze zingt El Shaddai de Messiah the Musical: ‘Messiah the Musical’ is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Deze musical vertelt het leven van Jezus in twaalf delen; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart.

Gospelkoor El Shaddai gaat deze prachtige musical 12x in Nederland vertolken, waarvan de try out op 16 februari 2019 in Cabauw gaat plaats vinden!

Kerk in Actie
: In de pauze zal Kerk in Actie iets komen vertellen over hun werk en hiervoor collecteren. Het geld wat geïncasseerd wordt via de kaartverkoop is voor de onkosten en voor het onderhoud (reparatie dak) van onze kerk.

Kaartverkoop: De kaartverkoop verloopt via de website www.messiah-de-musical.nl of aan de deur. In de voorverkoop kosten de kaarten € 7,50 en aan de deur € 10,-. of bij Margot de Wit - Overbeek. 06-12735433 Dit is incl. koffie of thee.

Wij hebben er ontzettend veel zin en wij hopen u met deze informatie ook enthousiast te hebben gemaakt. We zien u graag op 16 februari 2019!