R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

De H. Jacobus kerk in Cabauw beschikt over een AED defibrillator, die in de Pastorie aanwezig is.

Vanuit maatschappelijk belang zal deze AED binnenkort in de portiek van de Pastorie worden aangebracht in een speciale buitenkast met klimaatbeheersing, zodat deze levensreddende apparatuur dag en nacht beschikbaar is.

Via de kerk hebben zich 16 kandidaten aangemeld, die een reanimatiecursus gaan volgen met ondersteuning en het leren omgaan met het AED apparaat. Na een proeve van bekwaamheid krijgen zij een reanimatie certificaat uitgereikt, waarmede zij als burgerhulpverlener aan de slag kunnen in geval van calamiteiten. Zij worden aangemeld bij de onlangs opgerichte Stichting Hartslag Lopik, zodat buurtgenoten nog sneller bij een slachtoffer ter plaatse kunnen zijn.

​Ook mensen die BHV hebben of al over een geldig reanimatie certificaat beschikken gelieve zich aan te melden bij deze stichting. ​

Als de professionele hulp gearriveerd is, neemt die de hulpverlening over.