R.K. Geloofsgemeenschap H. Jacobus - Lopik-Cabauw-Polsbroek

2KorenCabauw1
Op zaterdag 16 februari 2019 vindt er een uniek project plaats in de H. Jacobuskerk.

U kunt dan gaan luisteren en genieten van 2 concerten en 2 koren.
Aanvang: 20.00 uur.
Zaal open: 19.30 uur.

2KorenCabauw2
Programma voor de pauze
:

Voor de pauze zingt het Gemengde Koor uit Cabauw de Misa Criolla met als dirigent Hendrik Vonk. Dit prachtige stuk heeft het koor met succes, vorig jaar ook in Kaatsheuvel gezongen.

De Misa Criolla (uitspraak Miesa Criozja), het bekendste werk van de Argentijnse componist Ariel Ramírez, werd gecomponeerd in 1964. Dramatische ritmes uit het noordelijke Andesgebergte vormen de basis van het Kyrie. Het populaire Gloria daarna bestaat grotendeels uit een vrolijke 'carnavalito', in het midden opeens afgewisseld door een langzaam ritme. Het Credo is een onweerstaanbare 'chacarera', de belangrijkste feestdans in Argentinië. In het Sanctus is een subtielere variant op de carnavalito te horen. De mis eindigt met een melancholiek ritme van de Argentijnse pampa's.

2KorenCabauw3
Programma na de pauze
: Na de pauze zingt El Shaddai de Messiah the Musical: ‘Messiah the Musical’ is een ambitieus nieuw project van dirigent Tore Aas en zijn Oslo Gospel Choir. Deze musical vertelt het leven van Jezus in twaalf delen; van Zijn geboorte tot aan Zijn hemelvaart.

Gospelkoor El Shaddai gaat deze prachtige musical 12x in Nederland vertolken, waarvan de try out op 16 februari 2019 in Cabauw gaat plaats vinden!

Kerk in Actie
: In de pauze zal Kerk in Actie iets komen vertellen over hun werk en hiervoor collecteren. Het geld wat geïncasseerd wordt via de kaartverkoop is voor de onkosten en voor het onderhoud (reparatie dak) van onze kerk.

Kaartverkoop: De kaartverkoop verloopt via de website www.messiah-de-musical.nl of aan de deur. In de voorverkoop kosten de kaarten € 7,50 en aan de deur € 10,-. of bij Margot de Wit - Overbeek. 06-12735433 Dit is incl. koffie of thee.

Wij hebben er ontzettend veel zin en wij hopen u met deze informatie ook enthousiast te hebben gemaakt. We zien u graag op 16 februari 2019!

Koorleden gevraagd voor het projectkoor Passie voor Pasen 2019

PassieVoorPasen

Het is de 4e keer dat Passie voor Pasen georganiseerd wordt. Dit jaar zijn we welkom in  de Hervormde kerk in Polsbroek.

De voorbereidingen zijn in volle gang. Om met bekende en nieuwe liederen, afgewisseld met filmbeelden, het paasverhaal tot leven te brengen.

Het is altijd spannend welke zangers/muzikanten er dit jaar mee willen gaan doen, en we hopen op een flink aantal nieuwe gezichten nu ook vanuit Polsbroek en Benschop. Koorleden van vorige jaren: jullie zijn natuurlijk ook weer van harte welkom. De grote vraag is elk jaar weer: kan dirigent Reijco Rooseboom van al die verschillende zangers een mooi koor vormen? Intussen heeft hij ervaring op dit gebied en ja, hij kan dit als geen ander! Dit stukje samen op weg gaan, de ontmoeting met elkaar is steeds de basis geweest van dit concert.

Beleef ook Passie voor Pasen, in het koor of op 6 april bij het concert in de Hervormde kerk te Polsbroek.

Project-koorleden kunnen vanaf nu aanmelden!

Dit zijn de oefendatums en het concert:
• Woensdag 20 februari: eerste oefenavond.
• Wo 6 maart: tweede oefenavond.
• Di 12 maart: derde oefenavond.
• Wo 20 maart: vierde oefenavond.
• Wo 27 maart: vijfde oefenavond.
• Zaterdag 6 april: ’s middag generale en om 20.00 uur concert.

De oefenavonden beginnen met koffie en thee om 20.00 uur, start 20.20 uur.

Locatie: De Silo Dorp 24 (naast de kerk)

Geen vervoer? Vermelden op de mail of bel 0348 552506.

Wat een mooie opbrengst van de Clubkascampagne 2018 voor de ‘Stichting vrienden van de Heilige Jacobuskerk van Cabauw’.
Alle stemmers en Rabobank Utrechtse Waarden héél erg bedankt!

15 oktober 2018, H. Jacobuskerk

Op vrijdag 15 juni brachten Laurens de Graaf, burgemeester van Lopik, en Paul Willers, hoofd Afdeling Ruimtelijke ontwikkeling en beheer, een werkbezoek aan de H. Jacobus kerk in Cabauw. Ze kwamen ter afsluiting van de restauratie van de zeven sacramentsramen en de tweede fase glas in lood. Na afloop gaf de bugemeester een kleine attentie voor de kerkcommissie.

De H. Jacobus kerk in Cabauw beschikt over een AED defibrillator, die in de Pastorie aanwezig is.

Vanuit maatschappelijk belang zal deze AED binnenkort in de portiek van de Pastorie worden aangebracht in een speciale buitenkast met klimaatbeheersing, zodat deze levensreddende apparatuur dag en nacht beschikbaar is.

Via de kerk hebben zich 16 kandidaten aangemeld, die een reanimatiecursus gaan volgen met ondersteuning en het leren omgaan met het AED apparaat. Na een proeve van bekwaamheid krijgen zij een reanimatie certificaat uitgereikt, waarmede zij als burgerhulpverlener aan de slag kunnen in geval van calamiteiten. Zij worden aangemeld bij de onlangs opgerichte Stichting Hartslag Lopik, zodat buurtgenoten nog sneller bij een slachtoffer ter plaatse kunnen zijn.

​Ook mensen die BHV hebben of al over een geldig reanimatie certificaat beschikken gelieve zich aan te melden bij deze stichting. ​

Als de professionele hulp gearriveerd is, neemt die de hulpverlening over.

Inzet vrijwilligers bij uitvaarten in onze parochie

Al sinds enkele jaren kennen wij in onze Drie-eenheidparochie een aantal vrijwilligers die uitvaarten verzorgen voor families die afscheid nemen van een dierbare. Zij gaan in gesprek met de nabestaanden en stellen in overleg de uitvaartliturgie samen en geven daar in de kerk of in het crematorium, door een woordviering of woord- en communieviering, handen en voeten aan. Twee jaar geleden zijn wij begonnen om meer mensen op te leiden. Nu hebben zij hun opleiding afgerond en worden zij per 1 september 2016 op alle lokaties van onze parochie ingezet. Hun inzet wordt, zoals wij al gewend zijn, gecoördineerd door het uitvaartmeldpunt, Janny en Adriaan.