lezing miniaturenDe lezing voert u mee in de wonderlijke wereld van de middeleeuwse miniaturen, zoals die t/m 3 juni te zien is in Museum Catharijne Convent in Utrecht. Deze kleine afbeeldingen in hoofdletters, randversieringen rond teksten en iets 'grotere' illustraties van die teksten, hebben nog niets van hun kleurenpracht en schoonheid verloren. De kunstenaars die ze maakten, besteedden evenveel aandacht aan deze kunst op de vierkante millimeter als aan grote schilderijen. De miniaturen bieden bovendien een kijkje in het kleurrijke dagelijkse en religieuze leven van de middeleeuwen.
In de lezing wordt letterlijk ingezoomd op de mooiste miniaturen, u ziet details die met het blote oog nauwelijks zichtbaar zijn. Ook wordt ingegaan op de artistieke en religieuze achtergronden van deze in boeken verborgen juweeltjes.

Dinsdag 24 april, 10.00 tot 12.00 uur, Emmauskerk, Merelplein 2, Nieuwegein, entree € 8,50. Graag tevoren opgeven via Grieta Felix