Wat is een sjaal van barmhartigheid?
Het is een gehaakte of gebreide sjaal die je maakt voor iemand die je kent.

Wanneer geef je die?
Bij ziekte en medische ingrepen, bij verdrietig verlies of in tijden van stress, bij geboorte of als een cadeau bij huwelijk, het behalen van een diploma etc.

Wat betekent barmhartigheid?
Je denkt aan iemand terwijl je de sjaal maakt. Je stopt al je goede wensen en gebeden als het ware in het werk. En de ontvanger voelt het! Een maakster schreef: Ik heb dit weekend mijn sjaal gegeven aan mijn buurvrouw die inmiddels is verhuisd. Zij was ontroerd toen ik de sjaal gaf en het raakte mij ook. ‘Jullie doen al zoveel voor mij’, zei ze. Een andere maakster vertelde dat de sjaal een cadeau op het goede moment was: Ze was in tranen toen ze ontdekte met hoeveel aandacht die sjaal voor haar gemaakt was. Verdriet wordt ook weer makkelijk vergeten. Dit is tastbare troost.’

Doe mee! Vele vrouwen hebben inmiddels deelgenomen. Van alle leeftijden.
Je hoeft niet prachtig te kunnen breien of haken. Alles kan gezegd worden met een eenvoudig patroon in een passende kleur.
We komen samen in een huiselijke sfeer. Er is muziek. Er is wat te eten en te drinken. We praten niet over de ontvangers van de sjaal. Maar ze zijn wel in onze gedachten. Elke bijeenkomst heeft een opening met het aansteken van de kaars en een bijbehorende gedachte of gebed. Daarna kan het overal over gaan. En soms is het ook gewoon stil. Nou ja, stil: je hoort het magische geluid van tikkende naalden.

Wanneer: 4, 11, 18 en 25 april 2018 en terugkomen op 16 mei 2018
Tijd: van 19.30-21.00 uur
Waar: in de pastorie van Benschop
Kosten: U zorgt zelf voor naalden en wol. Verder zijn er geen kosten aan verbonden.
Info: Marion Korenromp
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- disclaimer --- ↑ Top