BIJeen rond leven en geloof

De werkgroep 'In de leer gaan' heeft tien jaar lang overal in de parochie bijeenkomsten georganiseerd over geloofsonderwerpen.
In het begin waren dat vooral cursussen. 'Putten uit de Bron': daar leerde je (opnieuw) hoe het katholieke geloof in elkaar zit. Je kon ook op Bijbelcursus. Er waren avonden over de betekenis van communie en vormsel, waaraan veel ouders en parochianen deelnamen.

Geloven gaat verder
Tijden veranderen. Geloof en 'cursus' gaan niet meer zo goed samen. Het klinkt te streng. Alsof er examens aan vastzitten. Er zijn andere bijeenkomsten voor de cursussen in de plaats gekomen. Kloosterweekenden, een bijbelmaaltijd, meditatieavonden, excursies naar een beeldentuin of naar onbekende kerkelijke plekken in Utrecht, een muzikale middag rondom Maria en tijdelijke groepjes rondom actuele thema’s als barmhartigheid, levenseinde en echt geluk.

Ontmoeting en verdieping
Bij die ommezwaai past een nieuwe, laagdrempelige naam. Voortaan heten we de werkgroep ‘BIJeen rond leven en geloof'. Omdat we het belangrijk vinden elkaar echt te ontmoeten. We geloven dat onze R.K. traditie ons leven kan verrijken, verdiepen en richting geven.

Namens de werkgroep,
Marion Korenromp
agenda
Voor het komende seizoen staat er een aantal activiteiten in de planning.
De precieze datums en tijden zullen bekend worden met de opkomende BIJeen parochiebladeren.

-Sjaal van barmhartigheid: najaar 2018
-Afstemmen op de Eeuwige: maandelijks, start op 1 november 2018
-Round Robin: start in oktober 2018
Lectio DivinaMeditatie associëren wij vaak met het Verre Oosten. Maar ook de christelijke traditie kent veel vormen van meditatie. Ze brengen je tot rust en zo kan je in verbinding komen met jezelf, met God, met de Bron van ons leven.
Wie op zoek is naar stilte, inspiratie en bezinning is van harte welkom om mee te doen aan deze introductiecursus christelijke meditatie, die georganiseerd wordt door de rooms-katholieke parochie en de protestantse gemeente.

In vier bijeenkomsten maken we kennis met vier verschillende christelijke meditatievormen, waaronder lectio divina, ignatiaanse meditatie en beeldmeditatie. Achtergronden en theorie komen aan bod, maar het accent ligt op het zelf ervaren en oefenen.

Data: dinsdag 11 en 25 september, 9 en 23 oktober van 19.00 tot 20.00 uur
Locatie: Ontmoetingskerk IJsselstein, Andorrastraat 2. (kerkzaal)
Begeleiding: Marion Korenromp en Irene van der Meulen (predikante PGIJ)
Aanmelden en meer info: Klik hier of 030-6878446 (max. 15 deelnemers!)
© 3eenheidparochie 2012 - 2018          --- Disclaimer ---       --- Privacy verklaring --- ↑ Top