R.K. Geloofsgemeenschap H. Victor - Benschop

• Cover BIJeen nr3 2020Het derde nummer van onze Bijeen Digitaal is uit.
    U kunt hem hier lezen.
  • Beste mensen,

Alle publieke liturgische vieringen op zaterdagavonden en zondagen worden tot 31 maart afgelast. Hiermee sluiten de bisschoppen aan bij het recente advies van de overheid en het RIVM.

De bisschoppen begrijpen dat het feit dat de zondagsvieringen niet door kunnen gaan voor vele parochianen een moeilijk besluit is, maar vragen hierin om hun begrip en gebed.
    Zij wijzen op de mogelijkheid van de (eucharistie)viering door de week in doorgaans kleine groepen, de geestelijke communie: ‘door het verlangen om Christus te ontvangen, schenkt Hij ons ook door deze ‘geestelijke communie’ zijn genade.’
    Ook vragen de bisschoppen om kerken waar mogelijk open te stellen en zo mensen de gelegenheid te bieden voor persoonlijk gebed.

Hier kunt u klikken voor de hele persverklaring van het bisdom.

Met vriendelijke groet,
    Pastoor G.M.J. van der Vegt
  • Cover
    Het nieuwe nummer van de Bijeen digitaal is uit.
    U kunt hem hier lezen.
  • St. Victorkerk
  • Mariakapel
  • Dopen
  • Icoon H Drie eenheid rublev 1410
    Icoon van de H. Drie-eenheid (Rublev)
Vanwege alle Corona-maatregelen zullen de fysieke bijeenkomsten van "40 stiltemomenten op weg naar Pasen" niet meer doorgaan. Er wordt hard gewerkt aan een online alternatief, wat deze week al in gang is gezet. Op maandag en vrijdag is er een ingesproken meditatie te beluisteren op de website van de protestantse gemeente IJsselstein. Op woensdag staat er uiterlijk 's avonds een meditatie op de kerkomroep van PKN Gemeente De Rank. Wij hopen dat dit voor veel mensen een goed alternatief zal zijn. In het rooster staan alleen de dageliujkse lezingen genoemd.

40 stiltemomenten 2020Ik had een droom, schreef hem op en deelde hem met jullie. Dit is de droom:
Wat als we in de vastentijd, van Aswoensdag (26 februari 2020) tot en met de woensdag in de Stille Week (8 april 2020), elke dag ergens een stiltemoment houden waar mensen tot rust kunnen komen en samen met anderen in stilte kunnen luisteren naar een Bijbeltekst? Zou dat iets zijn? Zouden daar mensen naartoe komen? Nu is het zover. Het project gaat starten!

Wat staat ons in het nieuwe jaar aan lief en leed te wachten?
We weten het niet. We mogen Hem, die spoedig komt, verwachten.
Al is het donker om ons heen en dreigen er gevaren,
Eén is er die ons altijd trouw in liefde zal bewaren.

We weten niet wat in dit jaar aan moeite ons zal treffen.
God geve dat wij elke dag ons hart tot Hem verheffen.
Dan weten wij: Hij zal ons steeds met liefde en trouw omringen.
Heer, geef ons toch een dankbaar hart voor al Uw zegeningen.

We weten niet wat hier op aarde de toekomst zal onthullen.
We weten wél dat U aan ons volkomen zult vervullen,
wat U beloofd hebt in Uw Woord.
O, laat ons daarop bouwen,
opdat wij in dit nieuwe jaar alléén op U vertrouwen.