R.K. Geloofsgemeenschap H. Victor - Benschop

Komt allen tezamenKomt allen gezellig naar Utrecht om samen te zijn rondom Jezus, onze Redder en Heer!
Op zaterdag 17 december, de vooravond van de vierde Adventszondag, willen we bijeenkomen in het Ariënsinstituut (Keistraat 9).
We zullen eerst stilstaan bij de Advent.
Zondag 18 december gaat het vierde kaarsje aan op de Adventskrans, het licht neemt toe, onze Redder wordt bijna geboren en daar kijken we reikhalzend naar uit. Hopelijk klopt ons hartje nog méér van verwachting dan voor het heerlijk avondje op 5 december…

Om de Adventstijd te overdenken en stil te staan bij het grote wonder van Kerstmis zullen we Adventsliederen zingen in aanbidding van het Allerheiligste in de kapel.

Daarna gaan we gezellig samen eten en kunnen we elkaar ontmoeten. Vervolgens gaan we op een heel groot scherm film kijken.

Dit jaar geen prachtige galajurken en glanzende lakschoenen, maar je gekste kersttrui, jurk of pak. Hoe origineler, hoe beter! We noemen dat een Kerst Foutfit! We zijn benieuwd wat jullie aantrekken… Voor de mooiste Foutfit hebben we een prijs!

Het programma:

18.00 uur Inloop
18.30 uur Aanbidding met Adventsliederen
19.00 uur Maaltijd
19.30 uur Film kijken

Voor meer informatie in aanmelden klikt u hier.
Het Aartsbisdom Utrecht organiseert in 2023 voor de vijfde keer een diocesane bedevaart naar Lourdes. Bedevaartorganisatie Huis voor de Pelgrim heeft deze week de prijzen voor deze Lourdesbedevaart bekend gemaakt.
De Diocesane Werkgroep Bedevaarten is gezien de sterk gestegen energieprijzen blij met dit aanbod: € 995 per persoon (TGV / vliegtuig / bus).

De TGV reis is van 29 april t/m 6 mei 2023, de vliegreis van 29 april t/m 4 mei 2023 en de busreis is van 27 april t/m 5 mei 2023. Het bedrag (€ 995 p.p.) is op basis van een tweepersoonskamer in een 3*hotel. Jongeren (tussen de 12 en 25 jaar) betalen € 695 p.p. op basis van een tweepersoonskamer in een 3* hotel. De toeslag voor een eenpersoons kamer is € 170.
“Het Aartsbisdom Utrecht vindt het erg belangrijk om kinderen, jongeren en gezinnen de mogelijkheid te geven deel te nemen aan deze bedevaart,” zo meldt de Diocesane Werkgroep Bedevaarten. “Voor deze deelname zijn er prijsafspraken gemaakt en zijn er subsidiemogelijkheden. Hiervoor kunnen belangstellende jongeren en gezinnen per mail contact opnemen met Ben Lokate van het aartsbisdom: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Parochies of groepen die met een andere bedevaartorganisatie deze reis zullen maken, zijn van harte welkom om zich aan te sluiten. Ook zijn personen en groepen van buiten het aartsbisdom welkom. “We willen in Lourdes met één mooie grote groep ons geloof vieren en de onderlinge band versterken,” aldus Cornelissen. “Deze bisdombedevaart belooft weer een heel mooie reis te worden. Aan de eerste vier reizen namen pelgrims, van jong tot oud, uit alle parochies van het aartsbisdom deel.”
Inmiddels weet de organisatie van deze bedevaart van de nodige parochies of ze gaan deelnemen, wie de groepsleider en de begeleidende pastorale kracht zullen zijn en met hoeveel pelgrims de parochie hoopt te gaan. Het nemen van opties kan in overleg met de projectleider van het Aartsbisdom Utrecht, Ben Lokate (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of bij de projectleider bij het Huis voor de Pelgrim, Sabine Gerardts (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Mochten er vragen zijn neem dan contact op met een van beiden. Ook kan met hen besproken worden welk hotel de voorkeur heeft, maar ook welke parochies willen samenwerken.

Meer informatie:
www.aartsbisdom.nl/lourdes
www.huisvoordepelgrim.nl/reisaanbod/lourdes/aartsbisdom-2023
asset b18db5bdf24a4c1f8486
De adventstijd begint vier zondagen voor Kerstmis. In 2022 is dat op zondag 27 november. De Advent is de tijd van voorbereiding op het kerstfeest; de tijd waarin de komst en wederkomst van Jezus Christus wordt verwacht. Omdat het Latijnse woord voor 'komst' of 'het komen' 'adventus' is, worden de vier weken vóór Kerst 'Advent' genoemd.

De adventsperiode van dit jaar loopt van zondag 27 november t/m zaterdag 24 december en duurt 28 dagen.

Adventus
Het woord 'advent' is afgeleid van het Latijn: adventus (= komst, er aan komen) en advenire (= naartoe komen). Letterlijk betekent Advent: God komt naar ons toe. De Advent heeft in de liturgie een dubbel karakter: Het is de voorbereidingstijd op het Kerstfeest, de geboorte van Jezus Christus ruim 2000 jaar geleden.

Eveneens is de Advent de periode van verwachting van Jezus' wederkomst op het einde der tijden, wanneer God alles in allen zal zijn.

Vier zondagen
De Advent omvat ongeveer vier weken. De Advent begint op zondag vier weken voor Kerstmis, dus de zondag tussen 26 november en 4 december. De zondagen van deze tijd heten 1e, 2e, 3e, 4e zondag van de Advent. De Advent telt altijd vier zondagen, terwijl het totaal aantal weekdagen kan variëren van 22 tot 27.

De vier zondagen van dit jaar zijn:
1e zondag van de Advent: 27 november 2022
2e zondag van de Advent: 4 december 2022
3e zondag van de Advent: 11 december 2022
4e zondag van de Advent: 18 december 2022
Wil je even rustig praten, je zorgen delen, wellicht samen bidden.
Ook nu, juist nu, willen we er als Pastoraal Team voor je zijn.
We worden al heel veel gebeld. Wil ook jij met één van ons praten,
dan zijn we in ieder geval bereikbaar van 9.00-17.00 uur op de volgende dagen:

• maandag en dinsdag pastoraal werkster Hedwig Mensink: 06 20 98 07 48
• woensdag en vrijdag pastoraal werkster Marion Korenromp: 06 23 87 54 99