Inleiding over stiltemomenten

Stilte beter horen 1Omdat samen in een groep mediteren nog niet kan, gaan we door met het maken van online-meditaties. Want er is veel behoefte aan stilte en rust, hebben we gemerkt.
Met ingang van het seizoen 2020-2021 komt er één keer per week nieuw materiaal verzorgd door onder anderen pastor Marion Korenromp.
Jij kan er gebruik van maken op jouw tijd en op jouw plek. Zo kunnen we verbonden blijven met elkaar en met de taal van stilte en gebed.

Vormen van meditaties

Allerlei vormen van meditatie worden uiteengezet (met telkens een voorbeeldmeditatie) op de site van de Protestantse Gemeente IJsselstein.
  • Ignatiaanse meditatie
  • Latifa gebed
  • Lectio divina
  • Centering praying
  • RAIN meditatie

Stiltemomenten Online

Meditaties

2020 08 03 Yoga1

Meditatie 03 augustus 2020

Deze meditatie wil je helpen om de ware schoonheid en betekenis van één plek uit je leven te ontdekken. De meditatie hoort bij het zomervakantieproject 'onvergetelijke plekken' maar kan ook zonder dat boekje prima gevolgd worden.
Informatie over dit zomervakantieproject vindt u op blogspot-marion.

2020 05 22 veni sancte spiritus

Meditatie 29 mei 2020

Pinkstersequentie. Een sequentie is een mis-/getijdegezang voor hoogtijdagen in de kerk. Het 'Veni Sancte Spiritus' is de sequentie voor Pinksteren.
2020 05 22 sancte spiritus

Meditatie 22 mei 2020