Hoe is het met de Alpha-cursus?

12 februari 2024

U heeft, als bezoeker van deze website, kunnen volgen hoe een aantal parochianen in november de Bisdomdag heeft bezocht, en daar geïnspireerd raakte om met een Alpha-cursus in onze parochie H. Drie-eenheid te beginnen. Om dit initiatief verder te kunnen volgen vindt u hier het verslag van onze start:

Tot onze verrassing waren er snel voldoende deelnemers gevonden. We moesten zelfs nog een aanmelder teleurstellen. De eigenlijke doelgroep voor een Alpha-cursus bestaat uit “beginnende” gelovigen: mensen met het gevoel dat “er meer is” en in christelijke hoek zoeken naar antwoorden op hun vragen. Deze eerste  Alpha-cursus bestaat uit enkele beginnende gelovigen, de overigen vinden het fijn hun geloof te verdiepen, of willen ervaren hoe een Alpha-cursus werkt en wat het met je doet. Een diverse groep dus! Ook qua leeftijd, woonplaats en culturele achtergrond is er grote diversiteit.

In huiselijke omgeving, met eerst een lekkere maaltijd en daarna een professionele inleidingsfilm en goede gesprekken, ontstond er al snel een vertrouwde sfeer waar iedereen van geniet. We kijken uit naar het weekend (ja: mét overnachting) dat zal gaan over de Heilige Geest. Alweer tot onze verrassing vonden we een heel geschikte locatie met begeleiding. We zeggen tegen elkaar: dat is het werk van de Heilige Geest!

Blijft u ons volgen!

Andere berichten