Schoolspullen voor Oost-Oekraïne succes

20 juli 2023

Voor de Oekraïense vluchtelingen in Montfoort is MHO (Montfoort Helpt Oekraïne) actief, maar er zijn ook andere plaatsgenoten die zich inzetten voor hulp aan Oekraïne.
Onlangs ontvingen Gerard van Vliet en de “Stichting Kinderen in Polen” waarvan hij penningmeester is, een officieel certificaat van het Oekraïense “Center of Mercy” om hen te bedanken voor hun hulp. Gerard zet zich al ruim 25 jaar in voor de “Stichting Kinderen in Polen”.

De projecten in Polen draaien momenteel goed en met de uitbraak van de oorlog in Oekraïne is daarom besloten om het ingezamelde geld te besteden aan o.a. hulpgoederen, kachels en aggregaten voor de Oekraïense bevolking. De stichting werkt daarvoor samen met het Oekraïense “Center of Mercy”. Zij bemiddelen en coördineren de hulp in Oekraïne.

Nieuwe schoolspullen voor kinderen in Oost-Oekraïne

De stichting heeft zich nu ten doel gesteld om voor de kinderen in Oost-Oekraïne schoolspullen in te zamelen voor het nieuwe schooljaar dat op 1 september begint.

Naar school gaan in oorlogstijd valt niet mee. Ze willen ca. 1000 kinderen helpen aan nieuwe rugtassen, pennen, kleurpotloden, potloden, schriften, gum, stiften, verf, kwasten etc. en daarvoor is dus een oproep gedaan.

Hartverwarmend

De oproep voor schoolspullen had succes. Afgelopen weken zijn er spontaan schoolspullen ingezameld. voor kinderen in het Oekraïens  oorlogsgebied. Zij krijgen voornamelijk les in schuilkelders omdat scholen zijn plat gebombardeerd en zitten zonder leermiddelen. Mensen brachten spullen bij mij thuis. Het hoogtepunt was de jaarmarkt, men kwam langs in de kerk om schriften, potloden, kleurtjes, balpennen, knutselspullen in alle uitvoeringen en vooral rugzakjes,  maar liefst 30 stuks, te brengen. Ook is er €  150,– gedoneerd voor de inkoop van de nodige spullen.

De kinderen en hun ouders zullen er dankbaar voor zijn.

In augustus gaan de schoolspullen naar Oekraïne waar ze zullen worden uitgedeeld door het Oekraïense “Center of Mercy”.

Heel veel dank aan iedereen die deze actie tot een succes heeft gemaakt.

Gerard van Vliet

 

Andere berichten