Vergroot de ruimte van uw tent (9 juni)

1 mei 2023

Op vrijdag 9 juni 2023 is er in de RK Kerk Geboorte Johannes de Doper Montfoort een verdiepingsbijeenkomst en publieksdag vanuit het programma van Space for Grace. Sprekers zijn o.a. Erik Borgman, Daan Savert, Sjoerdje van der Meer, Suzan Doodeman en Johannes van de Akker. De dagvoorzitter is Laetitia van der Lans (De Zalige Zalm).

Een zoektocht naar spiritualiteit

Veel katholieke geloofsgemeenschappen zoeken naar nieuwe wegen om hun geloof inhoud te geven, uitdrukkingen te vinden voor spiritualiteit en gemeenschap op te bouwen. Het programma Space for Grace begeleidt en ondersteunt concrete projecten bij de uitvoering hiervan. In het eerste jaar ligt het accent op praktische en organisatorische vragen.

Vergroot de ruimte van uw tent

Het vervolgprogramma van Space for Grace graaft dieper en gaat op zoek naar het geloofsverhaal van de diverse projecten. Door de mensen van de diverse projecten bij elkaar te brengen en naar elkaars geloofsverhaal te luisteren kan er een bezielende gemeenschap ontstaan, die haar plaats vindt in de tent waarover Jesaja spreekt. Deze tent is het symbool van het wereldwijde synodale proces dat deze jaren gaande is in de rooms-katholieke kerk. Jesaja zegt: Vergroot de ruimte van uw tent, de wanden van uw woning moeten wijd zijn opgezet. Wees er niet zuinig mee; verleng uw scheerlijnen, sla uw tentpinnen stevig vast (Jesaja 54,2).

Meer informatie

Klik op onderstaande link voor meer informatie over het programma, de sprekers, de kosten en de wijze van aanmelden.

Klik hier voor de uitnodiging en het programma

 

Andere berichten