Kerkcafé in ’t Park (1 juli)

19 april 2023

Zaterdag 1 juli 2023- Kerkcafé in het Park

Vorig jaar organiseerden de Protestantse Gemeente Montfoort en de Rooms Katholieke Parochie voor de tweede keer een kerkdienst in het park van Montfoort. Het doel hiervan is om over de grenzen van de beide kerken heen te stappen om in een totaal andere omgeving andere Montfoorters -zowel jong als oud- te ontmoeten en de boodschap van God met elkaar te delen. En dat in een informele, laagdrempelige omgeving waar iedereen – ongeacht afkomst of geloof- zich thuis en welkom voelt.

Het was een groot succes ….maar….

Een grote opkomst en een mooi samenzijn was het resultaat. Voor ons als werkgroep was al snel duidelijk dat zo’n moment van ontmoeting jaarlijks terug moet komen. Maar ook de kanttekening dat we het concept van een kerkdienst in het park verrassend en verfrissend willen houden en niet jaarlijks, maar om het jaar terug willen laten komen. Dus zijn we gaan brainstormen wat we in het jaar ertussen passend zouden vinden om als ontmoetingsmoment aan te bieden. En dat is gelukt!

Toch wat anders tussendoor

Zaterdagavond 1 juli zal de eerste editie van Kerkcafé in het park plaatsvinden. Net als kerk in het park staat de ontmoeting tussen mensen en het delen van het geloof centraal. Kerkcafé.  Het woord café heeft een ongedwongen karakter, dat is ook wat we willen benadrukken. Het is een ontmoetingsplek om gezellig met elkaar te kletsen over allerlei zaken. Van koetjes en kalfjes tot inhoudelijke gesprekken. Wat mooi is, is dat het woord kerk én het woord café allebei plaatsen zijn om elkaar te ontmoeten. Niet voor niets is het in bijvoorbeeld Ierland zo dat het café het verlengde is van de kerk. In de ochtend naar de kerk en in de middag in de pub

En wat tof is het dat we ook dit jaar gebruiken mogen maken van wat STAM te bieden heeft. Ze laten de tenten en faciliteiten zoals stroom en toiletwagens belangeloos een dagje langer staan. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de verdere invulling van Kerkcafé in het park van start gegaan.

De organisatoren zoeken nog hulp

In de projectgroep zitten Gerard Vendrig, Mirjam Kompier, Evert Versloot, Arno de Jong en Joke de Ruiter. Een punt voor dit jaar is ook om te kijken hoe we Montfoortse verenigingen of groepen kunnen betrekken bij de invulling van dit nieuwe evenement. Aanmelding voor hulp of ideeën en suggesties zijn welkom via WhattsApp 0348 748 805. De werkgroep heeft de komende maanden nog veel werk te verzetten, maar met alle enthousiasme en energie gaat dat zeker lukken. We hopen dat we jullie nieuwsgierig hebben gemaakt en mogen begroeten op zaterdagavond 1 juli in het stadspark.

Andere berichten